Aanmelden

Contact Info

Copyright © 2024 Equinection. All Rights Reserved | powered by Zodi Innovations

  • Behaalde Certificaten:
  • Barefoot Paardadviseur - Odisee hogeschool
  • Contact gegevens:
  • Dijkstraat 195, 9120 Melsele, België.
  • +324 97 35 06 67
  • [email protected]

Wie ben ik.

Welkom op het onderdeeltje Hoefverzorging Equinection! Mijn naam is Wesley en sinds enige tijd maak ik deel uit van team Equinection. Mede door mijn vrouw, ben ik een kleine 16 jaar geleden in de paardenwereld gerold. Toen zij destijds besloot een duik te nemen van de hooizolder, kwam plots de zorg van haar paard Amore op mij terecht. Gedurende haar revalidatie van 6 maanden, leerde ik dat een paard wel héél veel mest liet vallen, dat er meer nodig was dan enkel een propere stal en een wortel om hen gelukkig te maken.

In die periode werd ik best getriggerd door dat grote dier op 4 benen en toen mijn vrouw de verzorging terug overnam, was het kwaad al geschied, 1 paard werden er heel snel 2 en plots was daar Grote Vriendelijke Reus Esquna.

Rond de GVR kan ik een heel boek schrijven, maar het belangrijkste is dat zij mij met een totaal andere blik naar paarden en hun gezondheid heeft doen kijken. Het cruciale keerpunt kwam doordat ze een probleem kreeg aan de hoeven namelijk White Line Disease.

Deze was zo erg gevorderd dat velen het opgaven en het niet meer te redden zou zijn. Echter konden wij het hier niet bij laten en gingen verder zoeken wat we konden doen. We zijn toen uitgekomen bij Anne Schuitte die ons de hoop gaf dat dit zeker goed kon komen mits de nodige zorgen en dit had ook bij mij een zaadje geplant.

Ik ging mijn eerste cursus om zelf te leren bekappen volgen bij Piet Loof en dit met het doel om tussen de bekappingen door zelf wat te kunnen ingrijpen en bijwerken. Hett volgen van deze cursus was het nog maar een begin van vele andere cursussen en lezingen die ik ging volgen.

Ik volgde bijscholingen bij Heleen Davies, Lennart Denkhaus, de Duitse Hoefkliniek EIPP en uiteindelijk rondde ik met succes de opleiding Barefoot Paardadviseur af op Odisee Hogeschool.

Uiteindelijk heb ik Esquna na 1 jaar intensief behandelen nog 6 prachtige jaren kunnen laten genieten van haar welverdiende rust en is ze op 2 maanden na 30 jaar geworden.

Als ik langs kom, wordt er een volledig dossier opgesteld van jouw paard. We kijken naar de huidige gezondheid van de voeten, stellen samen een behandelplan op en er worden foto’s genomen om de vooruitgang goed op te volgen. Zo is het voor jou als eigenaar ook fijn op te volgen en om vooruitgang te zien.