Aanmelden

Contact Info

Copyright © 2024 Equinection. All Rights Reserved | powered by Zodi Innovations
Horse Agility

Samen ontdekken, samen denken, samen doen en samen overwinnen.


Dat zijn de keywords omtrent Horse Agility.


Een paard is van nature een prooidier, wat van hem een vluchtdier maakt.

Het paard is geboren met dit instinct, zijn eerste reactie bij angst zal zijn om weg te vluchten om enkele kilometers verder halt te houden en de situatie opnieuw te herbekijken. Dit is immers zijn enige manier tot overleven. Uiteraard is dit een knap stukje Moeder Natuur, maar als we bezig zijn met ons paard (er op of er naast), is dit niet zo handig.

Ik ben geen sterruiter, nooit geweest, maar ik ben bewust van mijn dromen.

Door middel van obstakeltraining, kunnen we echter de gedachtegang van ons paard gaan omdraaien. We kunnen het paard leren om de situatie eerst meer te gaan analyseren alvorens hij reageert. Hij leert om anders om te gaan met zijn natuurlijke vluchtgedrag. Zijn interne blueprint wordt als het ware aangepast.


Horse Agility is een leuke en welkome afwisseling van je dagdagelijkse training, maar wordt uiteraard ook gebruikt om een bepaalde angst te overwinnen. Ikzelf gebruikte het bijvoorbeeld jaren geleden om na een rugbreuk terug te paard te gaan. Een paard dat zijn wereld kent met een vertrouwd persoon naast hem, neemt immers graag die vertrouwde persoon ook mee op zijn/haar rug in zijn/haar wereld.

We leren hoe paarden denken, waarom hij schrikt en waarvan hij schrikt. Daarnaast leren we paarden hoe hij nieuwe dingen kan benaderen en onderzoeken en hoe je omgaat met schrikreacties.

De grote FUN-factor in dit spel maakt dat Horse Agility geen standaard schriktraining is. Het draait namelijk niet om je paard gewoon te laten wennen aan ‘een obstakel’, maar om samen het enge object zodanig te overwinnen op zo’n manier dat je paard bij het eerstvolgende enge ding denkt: ‘awel, wat ga jij mij maken!’.

Met deze trainingen zijn er dus enkel winnaars! Paarden worden stoerder en zelfzekerder, maar ook jij als mens wordt meer bewust van jezelf, je krijgt meer zelfvertrouwen én leert meer over je eigen paard waardoor je dichter bij hem /haar komt te staan.Horse Agility wordt aangeboden in de vorm van een workshop of Horse Agility Playday.

Horse Agility Workshop

Een Horse Agility workshop gaat door vanaf 6 mensen, duurt een hele dag en omvat een theoretisch onderdeel: ‘Leertheorie bij paarden’.

Horse Agility Playday

Bij grotere groepen wordt de duurtijd van de Playday uiteraard verlengd zodat iedereen meer dan tijd heeft om zich te amuseren in het parcours!